Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μπραβο ρε προεδρε...

Αγαπητοί κύριοι


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός
από τότε που δημιουργήσαμε αυτόν τον συνεταιρισμό, με γνώμονα την κοινή μας επιθυμία για βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Ανεξάρτητα από συμφωνίες ή διαφωνίες, επιτυγχάναμε πάντοτε το στόχο, που ήταν η λήψη αποφάσεων προς όφελος του αθλήματος, μέσα από διαδικασίες συναίνεσης και συνεργασίας.


Το διάστημα
κατά το οποίο είχα την τιμή να διατελέσω πρόεδρος, δρομολογήσαμε καινοτομίες, φέρνοντας τον κοινό μας σκοπό πιο κοντά στην πραγματικότητα: το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπορούσε να αλλάξει πορεία, να γίνει ανταγωνιστικότερο.


Περισσότερο απ’ όλα,
μέσα από συναντίληψη και συμφωνία, θα επιδιώκαμε να καταφέρουμε καίριο πλήγμα στις δύο μεγαλύτερες παθογένειες που επί δεκαετίες μαστίζουν το άθλημα, τη βία και τη διαφθορά.


Δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες
διαπίστωσα ότι όλα εκείνα για τα οποία προσπαθήσαμε, από κοινού με κάποιους από εσάς αλλά και με εκείνους που σήμερα δεν συμμετέχουν πλέον στη Superleague, ήταν μάταια.


Το σημερινό, έκτακτο Δ.Σ.
θα μπορούσε να έχει αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία για προβληματισμό, βαθιές τομές και – εντέλει – λύσεις.


Σημαντικότερο
όλων όμως, θα ήταν το μήνυμα της ενότητας που οφείλαμε να εκπέμψουμε.

Με θλίψη μου διαπιστώνω
ότι οποιαδήποτε προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή καθίσταται ανέφικτη, όσο στο ίδιο τραπέζι ως ισότιμος συνομιλητής μας εμφανίζεται ο κ. Αχιλλέας Μπέος.


Ένας άνθρωπος που όχι μόνο με λόγια αλλά, κυριότερα, με πράξεις προκαλεί την κοινή γνώμη, καταλύει τους θεσμούς και τελικά προάγει τη βία.


Ως εκ τούτου – και υπογραμμίζω ότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό – η θέση μου δεν ανήκει στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Μπέο.


Δεν μας εκφράζουν οι ίδιες αρχές και αξίες,
και όσο ο κ. Μπέος, είτε με δική του πρωτοβουλία είτε με δική σας ανοχή θα συνεχίσει να συμμετέχει σ’ αυτό το τραπέζι, διαλύοντας καθημερινά ό,τι με κόπο, προσωπικό και συλλογικό, επί χρόνια χτίζουμε, εγώ θα απέχω.


Ίσως σε λίγες εβδομάδες να μην είμαστε στην ίδια κατηγορία.

Εμείς θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις
για να ανατρέψουμε τα δεδομένα εκείνα, που όλοι μας γνωρίζουμε καλά από ποιους και από που εκπορεύονται.

Σε κάθε περίπτωση, η αξιοπρέπειά μας επ’ ουδενί είναι διαπραγματεύσιμη.


Στη σοβαρότητα, το αίσθημα ευθύνης, την τιμή μας εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε πωλητήριο.



Ωστόσο, ανεξάρτητα
από την πορεία της Α.Ε.Λ., το μέλλον όλων μας προμηνύεται ζοφερό και όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό ότι από αυτήν την κατάσταση είμαστε ΟΛΟΙ χαμένοι, τόσο πιο γρήγορα θα έλθει η κάθαρση.


Με τιμή


Κωνσταντίνος Πηλαδάκης
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
ΠΑΕ Α.Ε.Λ. 1964

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θελω τις αποψεις σας